This website uses cookies to improve functionality and performance. With a click on the OK button you are giving implied consent to the use of cookies on this website.
More information
EnglishDeutsch
de
EnglishDeutsch
de
Login Environment Pharma

Meat, processed meat and sausage products

Product-specific analyses

- Microbiological analyses
- Chemical analysis of food
- Sensory properties
- Active components (QUID)
- Undesirable substances:  
  e. g. nitrosamines, animal medicine
- Test for general marketability
- Storage tests to determine shelf life
- Analysis of Halal products and additives 
- Declaration testing under food law

Analysable products (selection)

- Meat and processed meat products
- Raw sausage, cooked sausage
- Cooked and cured products
- Animal carcasses
- Preserves (tropical preserves)
- Pastries and delicatessen salads
- Finished and semi-finished products
- Raw materials (intestines, spices, etc.)


SYNLAB Service

We apply the statutory methods to analyse and assess your raw materials, intermediate and finished products according to European and German law.

Besides the general germ load, our microbial procedures focus on pathogens and spoilers in particular. A 24-h (48-h) express analysis service is available on request to detect salmonella, EHEC/STEC and Listeria monocytogenes.

Chemical, biomolecular, gravimetric and/or histological analyses provide information on the composition of the samples (e.g. species, meat content, foreign protein, use of meat slurry).

Other services include analysis for contaminants and additives, chemical determination of nutritional value and reviews according to the German Food Code (DLMB) principles, as well as sensory examination of your products by our German Agricultural Society-certified (DLG) experts for meat and meat products.

Service Plus

  • Implementation of Hygiene Audits (Listeria monitoring)
  • Support in the management of complaints
  • Competent consultation on questions regarding the prodcut
  • Evaluation of the analysis results under food law
  • Sampling and sample pickup service

Regulations

Contact us



News

View All
Lebensmittel – Schulungskalender für das 2. Halbjahr 2018 veröffentlicht!

SYNLAB Analytics & Services Germany GmbH  hat seine Schulungsinhalte im Bereich Lebensmittel aktualisiert.

Unsere aktuellen Schulungstermine im 2. Halbjahr 2018:

Jena, 26.09.2018: Food Fraud - Was tun gegen Lebensmittelbetrug?

Jena, 23.10.2018: Krisenmanagement - Gut vorbereitet auf den Ernstfall

Jena, 13.11.2018: Lebensmittelkennzeichnung & Lebensmittelrecht

Wir planen bereits jetzt unseren Schulungskalender für 2019. Sie sind an einem Thema interessiert, würden sich aber einen Veranstaltungsort in Ihrer Nähe wünschen? Sprechen Sie uns gerne an unter as.marketing@synlab.com

Aug 20, 2018 | Food Continue
Fellbach wird neuer Laborstandort
Nach zweijähriger Planungs- und Umbauphase entstand in Fellbach das neue Labor der SYNLAB Analytics & Services Germany GmbH.
Aug 10, 2018 Continue
SYNLAB stellt aus: Treffen Sie uns im September auf der DVT Vortragstagung in Berlin und auf dem Deutschen Obst und Gemüse Kongress 2018 in Düsseldorf

Weitere Informationen zu unserem Firmenstand ,den jeweiligen Veranstaltern und Themenschwerpunkten erhalten Sie hier.

Jul 20, 2018 | Food Continue
View All

Events

View All
Lebensmittel – Schulungskalender für das 2. Halbjahr 2018 veröffentlicht!

SYNLAB Analytics & Services Germany GmbH  hat seine Schulungsinhalte im Bereich Lebensmittel aktualisiert.

Unsere aktuellen Schulungstermine im 2. Halbjahr 2018:

Jena, 26.09.2018: Food Fraud - Was tun gegen Lebensmittelbetrug?

Jena, 23.10.2018: Krisenmanagement - Gut vorbereitet auf den Ernstfall

Jena, 13.11.2018: Lebensmittelkennzeichnung & Lebensmittelrecht

Wir planen bereits jetzt unseren Schulungskalender für 2019. Sie sind an einem Thema interessiert, würden sich aber einen Veranstaltungsort in Ihrer Nähe wünschen? Sprechen Sie uns gerne an unter as.marketing@synlab.com

Sep 28, 2018 | Food Continue
View All